Zalety okapów z wbudowanym wentylatorem
Okapy z wbudowanym wentylatorem skutecznie usuwają opary kuchenne na zewnątrz i pozostawiają w pomieszczeniu czyste, suche, pozbawione zapachu powietrze. To sprzęt najwyższej jakości, który zalicza się do grupy profesjonalnych urządzeń znajdujących zastosowanie w kuchniach przede wszystkim zakładów gastronomicznych. Jakie zalety mają takie okapy?
Czym się wyróżniają okapy z wbudowanym wentylatorem?
Okapy z wbudowanym wentylatorem to świetna propozycja w intensywnie użytkowanych kuchniach. Wentylator umieszczony na zewnątrz takiego okapu gwarantuje skuteczne usuwanie wszystkich oparów z kuchni na zewnątrz. W efekcie powietrze w tym pomieszczeniu jest zawsze czyste, suche i pozbawione zapachu. Tak higieniczne warunki sprawiają, że pracuje się znacznie przyjemniej i wydajniej. Okapy gastronomiczne ze stali nierdzewnej z wbudowanym wentylatorem wyróżniają się solidną konstrukcją i dużą wydajnością. Są odporne na działanie wilgoci, wysokich temperatur i wielu kwasów.
Jakie są zalety stosowania okapów z wbudowanym wentylatorem?
Okapy z wbudowanym wentylatorem zapewniają wysoką wydajność działania urządzenia. Dzięki temu sprzęt gwarantuje jeszcze sprawniejszą wentylację i efektywnie wyprowadza nieprzyjemne zapachy, zawilgocone powietrze i wysoką temperaturę z pomieszczenia. Dodatkowo mimo ciągłej pracy takie okapy są stosunkowo ciche, ponieważ dobierane są do nich wentylatory, które nie będą emitować nadmiernego hałasu. Samo urządzenie zastosowane w okapie kuchennym zwiększa natomiast wydajność produktu aż o 80%! Dzięki nieustannemu usuwaniu pary wodnej, wilgoci i ciepła z kuchni meble są skutecznie chronione przed uszkodzeniami spowodowanymi działaniem tych czynników. Takie produkty oferuje m.in. producent okapów kuchennych Belmag, który dba o jakość swojego asortymentu.
Dlaczego warto stosować okapy z wbudowanym okapem?
Każda kuchnia bez sprawnego okapu będzie wyjątkowo wilgotnym, ciepłym i nasyconym zapachami pomieszczeniem. Dzięki okapom z wbudowanym wentylatorem można zapewnić zdrowe i higieniczne warunki pracy w kuchniach prywatnych oraz tych, które znajdują się w budynkach użyteczności publicznej. Ich podstawową rolą jest ciągłe wychwytywanie i odprowadzanie pary wodnej, ciepła i zapachów, jakie powstają w trakcie przygotowywania posiłków.
Dziękujemy za ocenę artykułu
Błąd - akcja została wstrzymana